Hvordan trene optimalt frem mot opptak

Mange har spurt på Milforum om akkurat dette; – hvordan trene optimalt frem mot HJK-opptak. Hva slags kosthold bør man legge seg på, hvor ofte man bør trene, hvor hardt, hvor ofte bør man legge inn fellestur og langtur osv osv. Et slikt spørsmål kom fra bruker meh i mars i fjor. Han skrev som følger:

Skal søke meg til HJK-opptak i 2016. Ønsker å bli sterkere til den tid, og lurer derfor på hvordan jeg burde legge opp styrkeøkter på mest mulig optimalt vis, når formålet med styrketreningen er å få en styrke som er mest mulig relevant for militærtjeneste. Hva burde være forholdet mellom styrketrening i sal og gåing/sykling/svømming osv? Hvilke styrkeøvelser burde jeg ta? Er isolasjonsøvelser bortkastet tid?

Et godt sted å starte etter svar, er blant annet i dette forumet: Opptak Fallskjermjeger og Spesialjeger, samt i Tips før opptak trådene. Her finner du tips, råd og kommentarer fra mange andre som har vært i samme båt som deg.

militaer_trening

Forsvarets Spesialkommando skriver mye om dette på sine egne rekrutteringssider. Et velkjent svar på det meh spør om kommer nettopp her:

Tjenesten som fallskjermjeger innebærer mye forflytning til fots med tung sekk i varierende terreng. Dette vektlegges også under rekruttskole og opptaket. Så i tillegg til å bestå fysiske minstekrav med god margin bør du trene mye med sekk. Skaff deg en solid sekk og et par marsjstøvler som gir god ankelstøtte. Tren hovedsakelig i terreng med varierende vekt i sekken (15-35 kg) og fokuser på å holde et høyt tempo uten å løpe. Lengre fjellturer med kart og kompass anbefales.

Bruk forumene til å få innspill fra andre. Med anonymt nick, bør du kunne spørre om det meste uten å «blåse» hvem du er.. Gi gass!

Legg igjen en kommentar